Tonnikalaa ja riisiä
Helppoa, kevyttä ja nopeaa arkiruokaa
- gluteeniton ja laktoositon
Riisiä, tonnikalaa ja oliiveja
Valm. aika noin 20 min
Aineet:
- n. 1/2 litraa vettä
- noin 2 rkl ruokaöljyä
- n. 2 dl tummaa riisiä
- 1/2 tl merisuolaa
- 1 kpl kasvisliemikuutio
- 1/2 dl tai enemmän valmiiksi viipaloituja vihreitä oliiveja
- 1 prk tonnikalaa (paloina tai hiutaleina) öljyssä
- noin 3 rkl ketsuppia tai 1 prk tomaattipyrettä (niitä pieniä)
1) Kiehauta 1/2 vettä ja lisää ruokaöljy, kasvisliemikuutio, suola ja riisi.
2) Anna riisin kiehua melkein pehmeäksi kannen alla ja
3) lisää tonnikala, ketsuppi ja oliiviviipaleet.
4) Lisää vettä tarvittaessa.
- voit lisätä vettä ja pitää seoksen "keittona" tai antaa veden kiehua kunnes enimmät ovat haihtuneet. Toiset pitävät mausteisesta keittomaisesta tekstuurista toiset eivät. Makuasia.
5) Älä keitä riisiä yli (hajoaa) vaan tarkista välillä onko sopivan kypsää.
6) Voit halutessasi jatkaa ruokaa, esim. lisäämällä mausteista kerma- tai soijakermaseosta.
Keittoaika:
- Esim. Uncle Bens pika tummariisi, keittyy sopivaksi noin 10 minuutissa
- tonnikalaa ei tarvitse kypsentää, ainoastaan lämmittää
- oliiveja ei tarvitse kypsentää, ainoastaan lämmittää ja jotta niistä irtoaa maut ruokaan
Päälle:
- juustoraastetta tai leipäkuutioita
Bob appetit!